Optredens

We hebben ongeveer drie optredens per jaar. Een kerstconcert in december,  een optreden tijdens het Korenfestival Muiderkerk en een feestelijke zomerafsluiting.

“De Koektrommel”

Zondag 30 oktober was het dan eindelijk zo ver: onze langverwachte, door corona uitgestelde, groots opgezette, vrolijke liedjesvoorstelling “De Koektrommel”. In een uitverkocht Zonnehuis waren zo’n 350 mensen aanwezig om de kinderen de show van hun leven te zien geven. Op een heus podium, met heus toneellicht, heus decor, coulissen en gordijnen, zongen alle groepen samen de sterren van de hemel. Het was een onvergetelijke middag!

Credits:

Moeder: Alexeï (Bart Steenbeek)
Opa: Jan van Mierlo
Vertelzanger: Stef van de Eijnden
Pianist: Richard Hengeveld
Idee, script en dirigent: Bregje van Goudoever
Regie: Bregje van Goudoever en Stef van den Eijnden

Verslag Kerstconcert 2021

“Billie Eilish zat ook in een kinderkoor”. Wie een beetje heeft opgelet zag deze sticker de laatste tijd voorbij komen op lantaarnpalen, fietsenrekken en muurtjes in de buurt. Het is de promotiesticker van het Kinderkoor Watergraafsmeer dat op 11 december een spetterend kerstconcert gaf. 

De ouder die dacht naar een braaf kerstconcert te gaan, kent Bregje van Goudoever nog niet. De dirigent van het kinderkoor combineert muziek maken graag met een flinke dosis humor. En dus opent het concert in de kerk de Bron met een kakofonie van vals zingende kinderen die in een grote stoet richting het podium lopen.

Aan de 7-jarige Melle de eer om het koor stil te krijgen. Dan ziet hij een koffer op het podium staan. Er zit een hoed in en een jasje. Met een uitstekend gevoel voor drama nodigt de kleine Melle dirigent Bregje uit om de outfit aan te doen en de leiding te nemen over het koor.

Het publiek wordt meegenomen in een kerstconcert langs verschillende werelddelen: klassiekers van Vivaldi en Bach komen voorbij, maar de kinderen zingen net zo makkelijk en vol overtuiging een Zweeds kerstlied en een jiddisch lied. Geen eenvoudige stukken, blijkt als de ouders worden uitgenodigd om mee te zingen. Waar de kinderen uit volle borst het Franse ‘Entre le boeuf’ zingen, neuriën de ouders licht beteuterd mee. Pas bij het Nederlandse ‘Midden in de winternacht’ kunnen de ouders muzikaal meekomen met hun kroost en gaat de zaal los.

Op het podium staat een bonte verzameling kinderen. De opdracht om iets wits aan te doen en een rood lint te gebruiken, vullen ze allemaal op hun eigen manier in. De een straalt in een witte jurk met een rood lint in het haar, de ander staat er stoer bij in zijn witte judopak en het rode lint cool om zijn pols gewikkeld. Alles bij elkaar is het een concert door een kinderkoor waar de eigenzinnige Billie Eilish zich vast volledig op haar plek zou voelen.

Vanessa Lamsvelt

Repetitie 2019
Voorstelling 2019
Voorstelling 2017